Mac Mineralize Skinfinishes

mac colour craft mineralize skinfinish

Какво са MSF, как се използват и за какво действат? MSF накратко от mineralize skin finish. Това е уникален продукт, въведен на козметичния пазар от Mac.

Mac предлага MSF в два вида- Natural и Limited.

Скинфинишите от серията Natural са прахообразни продукти под формата на пудра с минерали, изпечени бавно, за да осигурят натурален матов завършек на лицето. Имат леко покритие и може да се използват както за цялото лице, така и за определени части по него за допълнителен акцент или контуриране. ( Това е информация, която имам, а не лични впечатления).

Скинфинишите от Limited серията се появяват в определени колекции и са отново под формата на пудра но имат заскрежен, блестящ или перлен завършек. Използват се предимно като хайлайтъри или като озаряващ блясък за цялото лице.

За съжаление нямам от първите ( Natural), но колекцията ми от Limited е в 6 нюанса от различни колекции през последните 3 години и ще ви запозная с тях.

Porcelain Pink: Скинфинишът е репромотиран в колекцията Apres Chic, като първо е бил пуснат в продажба през не толкова далечната 2009 година. Porcelain Pink e бледо розов със златисти  шимър частички в него, което го прави идеален за придаване на свежест на лицето. Аз съм доста светла и го използвам освен като хайлайтър и за цялото лице. Слива се добре с тена на лицето ми и придава нежен блясък.

 • Грамаж: 9гр./ 0.37oz.
 • Колекция: Този, който имам е от Apres Chic

Adored: Скинфинишът е от колекцията Tropical Taboo за лято 2013. Adored е в заскрежен прасковен нюанс, който придава сочност на скулите, когато се използва като хайлайтър. Цветът е комбинация от прасковено, златисто и цвят шампанско и има много интересен бласък, който е ново за скинфинишите на марката. Понеже е блестящ не е препоръчително да бъде нанасян на места с разширени пори. Пигментацията му е мека и дава едва забележим прасковен акцент.

 • Грамаж: 9гр/ 0.37oz
 • Колекция: Tropical taboo

Lightscapade: Това е един от Limited скинфинишите, които марката реши да остави за постоянно поради оргомният интерес към него. Цветът е много светло бежав, почти бял с различни по цвят вени в него. Интересното при този скинфиниш е, че може да попаднете на такъв почти изцяло бял или на такъв с много вени с различни цветове. Всичко зависи от бройката. И разбира се в зависимост от вените се променя и ефектът на самият продукт. Моят скинфиниш е балансиран в това отношение. Текстурана е много финна и с коварен блясък. Ако се прекали с него и се нанесе на цялото лице, може да заприличате на бронзова статуя ( не ме питайте откъде знам :) ). Но нанесен на цялото с лека ръка придава един закачлив блясък и мекота. Lightscapade e е един от най- добрите хайлайтъри за мен.

 • Грамаж: 10гр/ 0.38oz
 • Колекция:  Редовен продукт

Rio: Отново от колекцията Tropical Taboo, Rio e бежавo- бронзов корал. Въпреки страшните си тъмно бежави вени, скинфинишът е идеален като руж. За по- светла кожа, може да се използва като бронзант. Има много фин естествен блясък.

 • Грамаж: 9гр/ 0.37oz
 • Колекция: Tropical Taboo

Stereo Rose: Скинфинишът беше репромотиран в колекцията Apres Chic, от която го имам и аз. Цветът е коралово- прасковен с бронзови вени. Много пигментиран, със страхотен блясък, подходящ за руж, ако сте светли или хайлайтър ако сте с малко по-тъмен тен на кожата. Съкровище в черна кутия, което обезателно трябва да имате!

 • Грамаж: 9гр/ 0.37oz
 • Колекция: Apres Chic

Definitely Defined: Скинфинишът е един от трите в лятната колекция Extra Dimension на марката за 2013. Разликата на тези скинфиниши от останалите, които марката досега е лансирала е в това, че между двата цвята има ясна граница и те могат да се използват и поотделно освен смесени заедно. По- светлият нюанс на DD го определям като сребристо розов, а по-тъмният като омекотен розов със златисти частички. Нанесени смесено придават на лицето мек прасковен нюанс със златисти частички.

 • Грамаж: 9гр/ 0.37oz
 • Колекция: Extra Dimension

 

Скинфинишите на Мак, са ми любимите козметични продукти, без които гримът ми не е завършен. Благодарение на това, че имам няколко с различен нюанса, мога да ги използвм за подчертаване, контуриране, придаване на лек блясък или загар на лицето.

Скинфинишът е продукт, който бихте сметнали за ненужен, ако не притежавате такъв. Но повярвайте ми, сдобиете ли се с един, спиране няма. С всяка нова колекция ще откривате скинфиниш, който задължително трябва да притежавате и примерно бихте използвали ако ви поканят на бал ( никой няма да ви покани на бал :) ), но е хубаво оправдание за да изхарчите пари.

Усмихвайте се!

Gallery

 

 

 

 

Follow on Bloglovin

2 Comments:

 1. Благодаря за хубавата публикация :)
  И шестте изглеждат невероятно, струва ми се, че няма начин човек да остане само с един :)

 2. Страхотен пост!
  Аз си мечтая отдавна за таквоз чудо и само да почна работа, ще се сдобия с някоя красота! Супер пост, браво :))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>